Manipulare şi depozitare ţevi în şantierul naval Tulcea

 
SteelMarconstruct: Livrarea ţevilor la navele aflate în construcţie sau la reparaţie în şantierul navalSteelMarconstruct: Livrarea ţevilor la navele aflate în construcţie sau la reparaţie în şantierul naval

Manipularea şi livrarea ţevilor la navele aflate în construcţie sau la reparaţie în şantierul naval.

     Manevrarea ţevilor de la fabrică la depozit, sortarea acestora pe nave, instalaţii şi zone. Livrarea tubulaturii către navă cu ajutorul utilajelor. 

     În această activitate se mai include şi recuperarea ţevilor rămase pe filele de producţie după intrarea blocurilor în sablare şi readucerea lor în depozitul de ţeavă prin proces verbal şi depozitarea într-o zonă de întoarcere, de asemenea strângerea containerelor goale dupa fila de producţie şi readucerea  lor în depozit pentru a fi umplute. O activitate importantă este şi recuperarea ţevilor duplicat şi a resturilor rezultate din urma modificărilor, instalării suporţilor,  acestea fiind aduse în depozit şi tăiate pentru a se recupera la maxim de eficienţă, flanşe, coturi, bare drepte de ţeavă toate pentru recondiţionarea şi folosirea lor în montaje. Se intentionează prin aceste măsuri reducerea consumului de material.

      Ca indicatori de productivitate menţionăm că respectiv în depozitul de ţeavă se lucrează cu 15Tone/ om/ luna; la confecţionarea suporţilor se produc 2Tone/ om/ luna; iar la secţia de montaj se lucrează cu 1Tonă/ om/ luna.

      Se utilizează autovehicule de transport uzinal şi palane pentru manipularea ţevilor la navele aflate în construcţie sau la reparaţie în şantierul naval cu macaragii autorizaţi şi personal certificat de legători de sarcină.